Selasa, 8 Februari 2011

~*~Yeayyy Ibu Dah Tahu Buat Sticky N3~*~

Kawan2 ibu dapat ilmu baru dlm hal ehwal blogger ni, walaupun agak ketinggalan tapi bagi ibu yang tak mahir berblogger ni adalah satu yang baru... Arghhh tak kisah la tu kan!

Apa tu sticky n3?

Sticky n3 ni adalah n3 yang melekat diatas sekali antara n3 yang lain, biasanya n3 yang terbaru akan duk atas kan, tapi bila korang buat sticky n3 ni, n3 yang korang pilih tu akan duduk atas sekali... macam ibu, ibu pilih n3 ni

Valentine's Day - HARAM dalam Islam

sbb tu kalau korang tengok tarikhnya 14 feb 2011, sedangkan hari ni baru 8 feb 2011 kan, kalau korang jumpa n3 kat blog mana2 yang tarikhnya pada masa akan dtg itu bukan 1 kesilapan tetapi itu n3 yang melekat sehingga tarikh yg tertera kat atas tajuk n3 tu. ada faham ka?

ok step2 nya amat mudah
  1. Setelah siap n3 terbaru korang dan dah di publish, korang p klik edit post.
  2. Klik pada opsyen catatan kat bawah sebelah kiri & tukar lah tarikh asal pada tarikh yang korang nak n3 tersebut duk atas sekali...
  3. Dah selesai korang publish sekali lagi.
Kalau korang tak faham jugak p klik sini---->> SINI<<----

Selamat mencuba & Semoga berjaya
Kasih Ibu Arif :)

1 ulasan:

mrs_zura berkata...

sy pun baru2 nie je pandai wat sticky post ngan autopublished post..tiap2 hari wat autopublished bila idea tgh byk:-)

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...