Jumaat, 11 Februari 2011

" KEMBALI TERJALIN"


"Tertutup pintu hati, minda tak berfungsi diketika itu
Tak tahu menilai mana yang tulin mana yang palsu
Diakhir-akhir ini ketika aku dalam kesepian
Terasa kejahilan itu bagiku satu kerugian"
~*~
Lirik lagu ni betul2 buat ibu terkesan dihati, kerana sejak akhir2 ini ibu memang kesepian dan betul seperti kata lirik ini, dalam sepi2 ibu ini terasa sangat kejahilan pada diri ibu. Mungkin ade diantara kawan2 ibu tak tahu latar belakang kehidupan ibu yang sebenar... tak mengapa tak perlulah ibu bercerita mengenai itu... Ibu bukan sahaja sepi, tapi ibu tertekan dengan ragam chenta hati ibu Arif, Arif kerap buat perangai kerana terlalu merindui... bukanlah ibu tak boleh bersabar dengan karenah @ragamnya tapi naluri keibuan ibu tersentuh bilamana Arif sentiasa menyebut perkataan yang sama... kesian dia terlalu merindui seseorang.
*
Jahilnya ibu, ibu tak mampu menahan marah bila ibu tertekan, ibu seperti org gile marahkan Arif yg tak mengerti apa2 tentang ragam kehidupan yang sedang dilaluinya... yang Arif tahu orang dirindui mana? kenapa tak kunjung tiba... Sejak Ibu dimaki hamun oleh sidia ibu betul2 tertekan... Bisikan syaitan seringkali mengajak ibu meminta sesuatu yang boleh meyebabkan tiang arash bergegar... namun ibu cepat2 beristigfar kerana bukan salah suami ibu, dia tak pernah naik tangan, tinggi suara pada ibu malah jauh sekali memaki hamun ibu.
*
"Berilah aku kesempatan
Kubuktikan erti keikhlasan
Andainya terpaksa aku rela
Menepis ego aku untuk kita (demi suatu masa)"

Ibu berharap agar ibu diberi kesempatan untuk ibu buktikan keikhlasan ibu dalam mendirikan mahligai kebahgiaan, kerap kali ibu terkenang janji ibu padanya sebelum kami bernikah... Kekesalan hadir menyelubungi jiwa.. kerana ibu masih gagal melunaskan janji ibu sepenuhnya... Namun kerana berkat kesabarannya "CINTA KAMI KEMBALI TERJALIN"
*
(mode kesal)

Tiada ulasan:

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...