Khamis, 10 Mac 2011

.:KULIAH BULANAN @HARAKAH EDITORIAL:.

Ermmm...
Assalamualaikum kawan2 ibu..
Tengah hari tadi kat opis ibu mengadakan kuliah bulanan, eceli pihak pengurusan mengundang saudara Bob Lokman, namun kita hanya merancang Allah yang menentukan Sdr.bob dimasukkan ke wad hosp. Selayang kerana penyakit tertentu, namun beliau berjanji akan berkunjung juga ke opis kami bila sudah sihat...
.
Ok bila sdr.Bob tak dapat hadir, pihak pengurusan menjemput Ust.Sobri, apa yang menarik tentang ustaz ni dia berjaya membuat kami semua ketawa padahal dia tak de lah buat lawak sangat, terus kepada antara yang di sampaikan ustaz ialah:

1- MENGUAP PUN ADE HUKUM

*WAJIB

Cth: Seseorang tibe2 sakit dada & tdk boleh bernafas, setelah  ke klinik dan diperiksa doc nyatakan tiada ubat untuk dia kerana di sudah tahap kkritikal jalan terbaik buat2 menguap selama 15 minit jika tidak kemungkinan besar dia boleh meninggal selepas 15 minit. Jika dia engkar dan meninggal pada masa tu jatuh hukum Bunuh Diri kerana telah diberitahu akibat & jln penyelesaian. Benda wajib ditinggalkan jatuh Haram!

*HARAM
Menguap dihadapan muka orang lain dengan sengaja. menyakitkan hati kan kalau berkelakuan begitu.

2- HISAB DIRI

Hisab diri kita dengan apa yang berlaku, cthnya kalau kita panggil anak kita, anak tak datang walau dgn panggilan yang lembut, kdg kala terpaksa kita menaikkan suara. hisab balik, adakah kita pabila mendengar azan (panggilan Ilahi mengerjakan solat) kita bersegera mengadap Allah? kalau tidak itulah puncanya anak2 tak mendengar cakap kita.
.
Yang paling best tdik ade mamam besaQ....
Kami dijamu dengan Nasi Arab Mandy perghhh ayam dikerat 4 je.. Alhamdulillah!!!
Ok n3 ni sebagai inzar buat diri ibu dan juga kawan2 semua. sbnrnya banyak lagi yang ustaz Sobri sampaikan sampai keluar airmata kami ketawe dgn penyampaiannya yang lawak.
.
Tata

'

Tiada ulasan:

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...