Rabu, 30 Mac 2011

.:: Jangan Jadi MULUT LONGKANG ::.

Air Susu Ibu @ ASI adalah sesuatu yang bermakna buat ibu2 yang melahirkan anak, bukan semua ibu2 yang berpeluang untuk menyusukan anak mereka, tapi patutkah seorang ibu yang hanya baru 4 bulan 2 minggu menyusukan bayinya menyelar ibu2 yang tak menyusukan anak sehingga 2 tahun adalah seorang Wanita yang CACAT & menyekat rezki anak mereka.

Mana ada ibu yang tak mahu menyusukan anak mereka? macam anak sedara ibu sejak bersalin memang tak de susu yang mengalir keluar dari badan dia, setiap hari menangis kerana tak dapat merasa nikmat menyusukan anak, ibu sendiri Arif x mahu menyusu badan sepenuhnya sewaktu usia 6 bulan, kecewanya ibu masa tu x de siapa yang tahu, walau diluaran ibu beri FM pada Arif tapi ibu cemburu tengok ibu2 lain yang menyusukan Anak mereka.



Ok sebenarnya ibu nak cerita pasal sorang PEREMPUAN ni, dok pukul canang sana sini kata ibu2 yg gagal menyusukan anak sehingga 2 tahun CACAT & lebih teruk menuduh kaum2 ibu yang kurang bernasib baik ini menyekat rezki bayi mereka.

Kepada hamba ALLAH yang di maksudkan berfikir sebelom berkata2, jgn ikut sedap mulut anda, kerana pulut santan binasa kerana mulut banda anda binasa, tahukah anda jika terlalu ramai yang membenci sehingga mewujud kan PAGE membenci anda bermakna ramai yang mendoakan kebinasaan anda. kami bukan tidak menyokong kampen penyusuan ibu, tapi nasib tidak menyebelahi kami, dan dimana anda tahu dan pastikah anda kami2 tidak berusaha untuk menambah ASI? Dan mmg cita2 ibu nak full Bf jika diberi kesempatan melahirkan bayi lagi.


Sebaiknya anda memohon maaf secara terbuka kepada umum kerana kenyataan anda di BLOG menimbulkan kemarahan kaum2 ibu, anda kenal Wardina bukan? beliau juga full bf tapi tidak seperti anda yg memperlekehkan orang lain.


Baru 4 bulan, bukan 4 tahun anda menyusukan bayi anda, jika ALLAH mahu tarik nikmat yang diberi sekejap sahaja kena pulak ramai yg sedang marah pada anda. Dan jika anda mampu sila kemukakan fatwa dari majlis agama islam mana2 lah yang kaum ibu tidak menyusukan bayi mereka sehingga 2 tahun menyekat rezki bayi tersebut, ayat al-quran sekarang dialam maya mudah didapati so jgn hanya tahu c&p tapi tidak mendalami, jangan esok2 anda dpt penyakit isim krn tak berguru.


* * * * * * * * * * * * 
n3 di atas untuk perempuan yang  menyusukan bayi dia dah  4 bulan 2 minggu tapi seperti 4 tahun 2 bulan... sy tabik springgg kat dia sbb dia berjaya bertahan selama itu menyusukan bayinya, tapi mulut jgn jd mulut LONGKANG!


Ibu marah? tentulah sbb dia kata ibu CACAT!






'

6 ulasan:

Mummy Irish@honey berkata...

sokong 110%!!!! jgn jadi mulut longkang!!!! xsesuaiiiii ok!!!! huhuhuhuh

...mommy jue... berkata...

kalau berpeluang bagi susu badan dan ada susu badan, memanglah ibu2 akan bagi kan? takde yang nak sekat2 nie kecuali yang jenis nak jaga breast takut labuh... takde istillah cacatnya ibu tu kalau tak bagi susu ibu kat anak....

zura_habib berkata...

anak sy xsempat langsung hisap direct dari saya sbb dia tak larat..yela sedia maklum habib tu special boy...sy pam pun stakat hampir 2 bulan sajer then x kuar dah...bukannya sbb sy CACAT tapi stakat tu rezekinya...

Chempaka @ nani berkata...

sabarjela org macam ni....jgn igt diri hebat k....x kira bangsa,agama,keturunan as a mother x de ibu pon sanggup utk tidak menyusukan anaknya....tp jgn la keterlaluan ckp camtu... u all da tgk ke blog dia...da x de kan dia da buang...tp dia ade tinggalkan comment...kononnya kita sume ni x perlu la kacau itu blog dia...ape la budak ni....x de akal....kawan2 dia x tau nape kt marah kan...sbb nape dia remove post tu.......berani kerana benar la...kalau kwn2 dia bc pon pasti akan marah.....

Ibu Arif Atan berkata...

Ooo dia dah padam semua post2 dia ke? jam nak bg traffic kat dia!

Nyonya Mansor berkata...

Darna.. ai pon marah gek ni..... leen pon hanya dapat bf amirul sampai umurnya 3 bulan jek.. pastu dia yg taknak.. dan dh takde susu.... mulut longkang busuk betoi pompuan tu....

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...