Ahad, 21 September 2014

PETUA: Faedah Minum Air Masak Kosong



Kelebihan Minum Air Putih ketika perut kosong, Tabiat minum air kosong ketika perut kosong adalah salah satu amalan yang sangat baik. Rasulullah SAW juga sering mengamalkan minum air kosong selepas bangun sahaja dari tidur setiap pagi.


Ia juga baik untuk penyakit antaranya:-
  1. penyakit sakit kepala
  2. sakit badan 
  3. sistem jantung 
  4. artritis 
  5. degupan jantung yang pantas 
  6. epilepsi 
  7. kegemukan berlebihan, 
  8. asma bronkitis 
  9. TB 
  10. meningitis 
  11. buah pinggang dan air kencing 
  12. muntah-muntah 
  13. gastrik 
  14. cirit-birit, 
  15. buasir 
  16. kencing manis 
  17. sembelit, 
  18. semua penyakit mata 
  19. rahim dan gangguan haid 
  20. kanser 
  21. hidung telinga 
  22. penyakit tekak
Bangun sahaja daripada tidur pastikan minum segelas air. Baik sebelum membersihkan mulut. Khusus untuk kesihatan. Japanese Medical Society misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu, amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan perubatan di negara matahari terbit itu ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, atritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, lemak berlebihan, bronkitis, tibi, meningtis, buah pinggang dan jangkitan pd air kencing.

Oleh jom amalkan minum air masak sekurang2nya 3 liter sehari....

2 ulasan:

ain syafieqa berkata...

Betul tu.ain demam denggi dlu pun doktor suruh minum air putih je

Kasih Ibu Arif Atan berkata...

@ain syafieqa

Sama lah akak n anak bulan puasa lepas kena, akak 2nd time kena anak 1st time, mmg pulun minum air masak, yg jadi mslh anak dia x nak minum n makan....

tp alhamdulillah dah selamat.

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...