Rabu, 15 Oktober 2014

PETUA MENGATASI MASALAH JERAWAT

Tidakkkkk jerawat!!!!!
Jerawat salah satu masalah bagi individu yang begitu pentingkan kesihatan kulit wajah... bila naik jerawat nak picit takut berbekas tak pun jerawat jadi merah menyala sehingga malu nak keluar rumah...

So jom kita baca serba sedikit petua untuk mengatasinya..

CARA PERTAMA
AMBIL SEDIKIT MADU DAN CAMPURKAN DENGAN BEDAK SEJUK. OLESKAN DIMUKA ATAU TEMPAT YANG BERJERAWAT TU. LAKUKAN SEKURANG-KURANGNYA 2KALI SEHARI.

CARA KEDUA

TUMBUK BEBERAPA KULIT KAYU MANIS SEHINGGA MENJADI SERBUK. CAMPURKAN BERSAMA AIR DAN SAPUKAN KE SELURUH WAJAH ANDA. ESOKNYA CUCILAH DENGAN AIR SUAM.

CARA KETIGA
ASAH KULIT KAYU MANIS DAN CAMPURKAN DENGAN SEDIKIT MADU. KEMUDIAN TEMPEKLAH KESELURUH WAJAH. ESOKNYA CUCILAH DENGAN AIR AIR SUAM.

CARA KEEMPAT
KISAR TIMUN DAN TAPISKAN AIRNYA. AMBIL HAMPAS TIMUN TU DAN RATAKAN KESELURUH WAJAH ANDA. BIARKAN SETENGAH JAM DAN BERSIHKAN DENGAN AIR SUAM.

CARA KELIMA
RENDAM BEBERAPA HELAI DAUN SENDUDUK, SEDIKIT CEKUR DAN SEGENGGAM BERAS. KEMUDIAN GILING SEHINGGA LUMAT DAN RATAKAN PADA WAJAH. LAKUKAN 2 KALI SEMINGGU.

CARA KEENAM
TUMBUK SEHELAI DAUN SIREH MUDA. TEMPEKKAN PADA BEKAS JERAWAT. SETELAH KERING CUCI DENGAN AIR BERSIH. AMALKAN 3 KALI SEMINGGU.

TIADA MASA NAK BUAT SEMUA NI??? NAK AMBIL JALAN YANG LEBIH MUDAH??? JOM KITA RAWAT JERAWAT ANDA DARI DALAM. TELAN SUPPLIMEN JE LAH SEBAGAI GANTI..  KALAU YANG JERAWAT TIMBUL TIME PERIOD DAH TENTU2 IA ERKAITAN DENGAN MASALAH HORMON SO BOLEH LA AMALKAN GLA JUGA...


Tiada ulasan:

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...