Rabu, 23 April 2014

Nutriferon Shaklee Membantu tingkatkan Sistem Imun Tubuh


Shaklee mempunyai satu produk yang mana dapat mengaktifkan sistem pertahanan tubuh badan kita iaitu nutriferon. Apabila sistem pertahanan badan diserang dan menjadi lemah, nutriferon membantu menggerakkan sistem pertahanan agar segera bertindak terhadap serangan tersebut.
 
NutriFeron  adalah satu formula ekslusif dan dipaten oleh shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa, ia hanya boleh didapati melalui SHAKLEE.
Didalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan  untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai hjenis penyakit.

Jika anda @ anak anda kerap demam dan terkena jangkitan kuman adalah disarankan untuk mengambil nutriferon setiap hari sehingga sembuh.
Jom ketahui 8 manfaat utama NUTRIFERON:
1. MENGUKUHKAN SISTEM IMUN DALAM MASA 3 HARI.
ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T cells, B-cells and makrofag.

2. MELAWAN KANSER DAN TUMOR.
interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

3. MELINDUNGI DARI INFLUENZA.
ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

4. MERINGANKAN STRESS DAN KELESUAN.
meringankan kemudaratan yang di sebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

5. MELAMBATKAN PENUAAN.
formula unik nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

6. MENGURANGKAN INFEKSI OLEH PESAKIT-PESAKIT HEPATITIS B & C
keberkesanan nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangi infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit hepatitis B & C.

7. MENGURANGKAN SIMPTOM MENOPAUS.
hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

8. MENGURANGKAN SIMPTOM PMS.
terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.


Untuk kanak-kanak kecil yang sihat, berikan nutriferon 1/4 sahaja dalam seminggu, jika telah diserang demam berikan 1/4 setiap hari hinggan sembuh. boleh diambil secara terus atau bancuh dengan air  dan di minum. 1/2 utk kanak-kanak 6 tahun ke atas dan 1 stick untuk 12 tahun ke atas sehingga dewasa.


Berminat? 
Sila pm/wassap
Puan Darna Atan
0183948582
SID 947221

Tiada ulasan:

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...