Khamis, 24 April 2014

Apa Itu Krisis Penyembuhan?Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil supplemen dietry. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya tidak. ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan terjadi.

Sewaktu jamgkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh terdahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari, walaubagaimana pun tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.

Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun didalam tubuh kita untuk jangka masa yang lama - sisa-sisa makanan berkimia, lemak dan stres ditambah dengan diet yang tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Supplemen dietry membantu meningkatkan sistem imun kita, kebolehan ditoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidak hadaman (perut kembung, lapar) cirit birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, berasa hangat berpeluh dan lain-lain. Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlaku 1 hingga 2 minggu.Diwaktu jangkamasa krisis penyembuhan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya dan makanlah lebih sayuran dan buahan. Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan kita akan mudah melalui fasa ini.

Info From buku Nutrisi Shaklee

Tiada ulasan:

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...