Rabu, 23 April 2014

Kenapa susah untuk hamil?

Sekiranya anda membaca artikel ini sudah tentunya anda tergolong dalam wanita yang susah hamil. Jangan susah hati. Di sini saya ingin kongsikan kemungkinan beberapa sebab kepada  kenapa susah hamil. Teruskan membaca dengan teliti ya.

Saya nak cerita berkenaan satu kajian yang dijalankan oleh Eunice Kennedy Shriver dari National Institute of Child Health and Human Development. Kajiannya melibatkan sebanyak 270 pasangan yang berumur 18 tahun hingga 40 tahun. Tujuan utama kajian ini dilakukan adalah untuk mengesan sejauh mana keupayaan setiap pasangan untuk hamil.

Cara yang di gunakan adalah merujuk kepada air liur (saliva) sebagai petunjuk untuk mengesan tahap kesuburan setiap pasangan yang diuji. Hasil dari kajian mereka telah menemukan pasangan yang susah hamil mempunyai enzyme alpha-amylase yang tinggi dalam air liur pasangan terbabit. Untuk makluman anda semua, kehadiran enzyme alpha-amylase adalah satu petunjuk yang jelas menggambarkan anda berada dalam keadaan tertekan atau stress.

Jadi melalui kajian ini dapat memberi iktibar kepada kita bahawa stress atau keadaan tertekan akan menyebabkan kita susah hamil. Mudah saja bukan? Bagi memudahkan kehamilan hindarkan diri anda dari tekanan!

Faktor kedua kenapa susah hamil agak menarik sedikit. Faktor yang saya maksudkan adalah keputihan. Untuk makluman anda, keputihan itu adalah cecair yang berbau kurang enak keluar dari faraj wanita. Jika anda ingin mendalami berkaitan keputihan lebih lanjut, anda boleh terus pergi ke google dan anda akan berjumpa dengan banyak artikel-artikel berguna. Belajarlah berkenaan penyakit keputihan agar anda lebih faham.

Bagaimana keputihan boleh membawa kepada ketidaksuburan. Hasil kajian menyatakan keputihan ini disebabkan oleh bakteria yang menjangkiti kawasan faraj. Bakteria ini kemudiannya merebak kebahagian uterus dan seterusnya pada bahagian tiub follopio. Pada ketika ini risiko berlakunya kesukaran untuk hamil adalah tinggi. Menurut American Journal Of Obstetric & Gynecology menyatakan 85% wanita di U.S. sengsara mengidap keputihan. Dan saya pasti angka peratusan tersebut pasti menyamai wanita di Malaysia yang mengidap keputihan.

Adakah anda tergolong dalam wanita yang menghidap keputihan jika ya, berjumpalah doktor segera! Jika tidak, mungkin ada penyebab lain yang menyebabkan anda susah hamil.

Sumber.

Jadi sekiranya anda mempunyai masalah keputihan yang kronik @ pun tidak, Alfalfa Complex berupaya membantu anda untuk menyelesaikan masalah ini In Sha ALLAH. Berikut dibawah ini beberapa keistimewaan dan manfaat Alfalfa.


Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :

~ Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
~ Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
~ Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
~ Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
~ Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
~ Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
~ Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee

~ Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
~ Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
~ Memberi kelegaan semasa period.
~ Membantu Merawat arthitis
~ Membantu Merawat athma
~ Mencuci usus bagi membuang toksik
~ Membantu membuang angin dalam badan
~ Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
~ Meneutralkan asid dalam badan
~ Membantu masalah keputihan pada wanita.
~ Membesar dan menegangkan payudara.
~ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
~ Memulihkan urat selepas bersalin.
~ Milk booster
~ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
~ Meningkatkan stamina lelaki
~ Membantu Melegakan masalah sembelitDan jika anda tiada masalah keputihan kemungkinan anda punya masalah berkatan dengan kesuburan dan peranakan, kami mencadangkan anda mengambil Alfalfa & GLA Complex untuk masalah ini.. Gabungan mantap keduanya juga In Sha ALLAH dapat membantu menyelesaikan masalah anda.


Apa itu Gla Complex?
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.  Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.
Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee :

· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf. 

GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanitaIa sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.

Tiada ulasan:

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...