Jumaat, 31 Mei 2013

LAGI TENTANG TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE



Lagi Dan Lagi..... Siapa Yang tak mahu kan zuriat? Semua orang mahukan zuriat, cuma ada yang masih belum rezeki, ade yang dah ada seorang namun rezeki ke 2 agak liat sikit.

Jangan sesekali bersangka buruk dengan ALLAH sebenarnya ALLAH mahu kita lebih berusaha dan sentiasa mengingati serta selalu meminta dari NYA. ALLAH sangat suka hambanya yang merendah diri dan meminta dengan NYA dengan bersungguh-sungguh dan penuh pengharapan.

Lihat bagaimana sahabat kita berjaya hamil berkat usahanya yg tanpa jemu.

Antara produk yang perlu diambil:
  •  GLA Complex - Mengimbangi hormon dan menurunkan paras kolestrol.
                         - Berkesan untuk kemurungan, kesakitan payudara dan masalah PMS.
                         - Merawat masalah dalaman wanita.
  • Alfalfa Complex -  (tidak digalakkan diambil bersama Vita-E)
  • B Complex -
  • Vita-E - 
  • Esp -   

Hubungi sy untuk sebarang pertanyaan

Puan Darna
018-3948582
SID 947 221

Khamis, 30 Mei 2013

Zinc Complex Adalah Khazanah Kaum Adam???

Tahukah anda bahawa zinc complex shaklee adalah khazanah kaum adam?
Zinc menjaga kesihatan prostat, menambah baik pulih sprema, menjadikan sperma lebih gagah dan tahan lasak serta mampu berenang jauh ketempat bersemayamnya telur wanita.

Zinc complex juga mampu memberi kesuburan kepada kaum adam dengan izin ALLAH, Bagi mereka yang ingin meningkatkan tahap kesihatan prostat dan mengawal keguguran rambut ibu cadangkan ambil zinc complex sebagai suppliment harian.



Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda daripada organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikal, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan, pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua

-----------------------
Zinc Shaklee
Dirumus daripada zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita.
Zinc sesuai diambil jangka panjang. Ia berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.


Hubungi saya
Puan Darna
018-3948582
SID 947 221

Adakah anda mencari vitamin/supplement yang:



-TIDAK Mengandungi Paraben
-TIDAK Mengandungi Triklosan
-TIDAK Mengandungi Phthalates
-TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
-TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
-TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
-TIDAK Mengandungi Glikol
-TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
-TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
-TIDAK Mengandungi Ammonia
-TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
-TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
-TIDAK Mengandungi Formaldehyde
-TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
-TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
-TIDAK Mengandungi Toulene
-TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
-TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
-TIDAK Mengandungi Pewarna
-TIDAK Mengandungi Lemak Trans
-TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
-TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
-TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang



Apa yang anda cari ada disini...

Hubungi sy untuk sebarang pertanyaan!!!

Selasa, 28 Mei 2013

Set Shaklee Untuk Arthritis, Gout, Sakit lutut dan Sakit Sendi

AJHT yang semakin mendapat sambutan yang amat baik.
Set Shaklee untuk arthritis, set shaklee untuk gout, set shaklee untuk sakit lutut dan set shaklee untuk sakit sendi merupakan set terbaik untuk keempat-empat jenis kesakitan ini.  Ini adalah kerana keempat-empat penyakit ini adalah penyakit berkaitan keradangan sendi. 

 Set Shaklee untuk arthritis ini memberikan kelegaan segara seawal 5 hari.  Kesakitan sendi jika dibiarkan ia boleh menjadi lebih sakit dan parah.  Jika anda atau ahli keluarga punyai empat masalah ini, segerakan mereka untuk mendapatkan set-set ini terutama Set Shaklee untuk Arthritis

Advanced Joint Health Tablet adalah merupakan vitamin terbaik untuk mengatasi keradangan sendi sebegini,  Ini telah dibuktikan melalui ujian klinikal dimana seawal 5 hari, pengguna boleh merasai keselesaan sendi oleh kerana ekstrak boswellia dan ekstrak jagung yang meningkatkan keselesaan sendi.

Namanya sahaja sudah cukup mengujakan bukan?  Advanced, sesuai sangat dengan kesan positif yang banyak dilaporkan oleh pelanggan-pelanggan.  Dan sesuai juga dengan kelainan dan keistimewaan produk ini berbanding yang lain-lain di pasaran.  (kan Shaklee dah berjanji, hanya akan memberikan yang sentiasa berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa mesra alam?)  Dan apa yang penting adalah, Advanced Joint Health Tablet ini, bebas kondroitin dan bebas gluten.   Produk yang mengandungi kondroitin (seperti kebanyakan produk), hanya akan mengurangkan kesan serapan glukosamin yang diperlukan di sendi-sendi iaitu sebanyak 360 sendi manusia.
Klik untuk lihat lebih jelas
Rajah 360 sendi manusia
Oleh kerana kita mempunyai 360 sendi, dan bagi menjamin kesihatan sendi yang lebih optimum, Di sarankan agar penggunaan Advanced Joint Healt Tablet ini didatangkan sekali dengan Serbuk Kolagen Shaklee serta vitamin-vitamin lain.  Ini bergantung kepada keadaan individu terbabit.
Vitamin yang sesuai bagi penghidap penyakit radang sendi ini antaranya ialah:

  1. Advanced Joint Health Tablet -
  2. Vivix - memberikan keremajaan sel supaya sel-sel sendi mendapat impak positif
  3. Alfalfa Complex - mengurangkan inflamasi
  4. Ostematrix - menghalang hakisan tulang 
  5. Serbuk Kolagen - Meningkatkan kesihatan sendi dengan membantu pertumbuhan semula kolagen pada sesendi tubuh
  6. Omegaguard - Mengawal sakit dan mengelakkan kekejangan
  7. GLA Complex - Mengawal sakit dan mengelakkan kekejangan
  8. B-Complex - Menghalang kerosakan saraf
  9. Nutriferon - Meningkatkan sistem imun
  10. Garlic - Menghalang formasi semula radikal bebas dan melindungi sel sendi
  11. Peppermint Ginger Plus - Meredakan inflamasi

~ Rokok Rasa Hempedu ~ TESTIMONI PEROKOK TEGAR BERHENTI MEROKOK SETELAH AMALKAN VIVIK SHAKLEE ~

Salam buat semua pembaca....
Kali ni ibu nak bercerita tentang VIVIX berjaya berhentikan seorang ibu yang menjadi perokok tegar sejak berumur belasan tahun lagi......
ok ibu x mahu bercerita banyak, anda para   pembaca dan pengunjung blog ibu boleh lihat sendiri testimoni dr seorang anak yang mana ibunya perokok tegar....


Siapa yang tak sayang mak kan? mcm ibu berhajat untuk hadiahkan buat suami, tapi masih belum tercapai hasrat.....   So kepada yang berminat untuk mendapatkan vivix boleh hubungi sy untuk order atau sebarang maklumat lanjut!!!

Puan Darna
Taman Vitamin Kasih Ibu Arif
Sid 947221
018-3948582
Terdapat banyak faedah kepada kedua-dua ibu dan bayi apabila kita mengamalkan penyusuan bayi secara natural. Kita disaran memberi susu ibu kepada bayi sehingga bayi berusia sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa makanan sampingan lain, tanpa susu formula lain dan tanpa diberi air masak pun kepada bayi.
Susu ibu kaya dengan antibodi serta hormon-hormon yang mampu memberi perlindungan kepada bayi daripada masalah usus (gastrousus), jangkitan pada pernafasan, jangkitan telinga, alahan makanan, kerosakan
    “Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan).” (Surah Luqman: ayat 14)

Penemuan Saintifik Mengenai Susu Ibu Bukti Kebenaran Al-Quran

gigi, pneumonia dan meningitis. Ia juga menggalakkan pertumbuhan pembentukan otot-otot muka dan rahang.
kajian terbaru yang dijalankan oleh Profesor Catharina Svanborg, seorang pensyarah imunologi dari Universiti Lund, Sweeden, susu ibu membantu untuk mencegah bayi dari mendapat kanser.
“Zat yang disebut alpha-lac (alphalactalbumin), yang terdapat dalam jumlah besar di dalam susu ibu, yang mengenali keberadaan sel-sel kanser dan membunuhnya”.
manusia berusaha untuk mencari cara melawan kanser dengan rawatan kimoterapi dan berbagai-bagai cara lain, namun Allah terlebih dahulu telah menunjukkan kepada kita cara untuk melawan penyakit berbahaya ini.
satu lagi penelitian yang dilakukan oleh James W. Anderson, ahli University Kentucky – IQ bayi yang diberi susu ibu lebih tinggi 5 tahap daripada bayi lain. Susu ibu yang diberikan hingga 6 bulan bermanfaat bagi bayi, manakala anak yang disusui kurang dari 8 minggu tidak memberikan manfaat kepada IQ.
Untuk mereka yang bakal bergelar seorang ibu, fakta ini amat berguna bagi anda. Lihatlah bagaimana Al-Quran menerangkan kepada kita sebab untuk seseorang ibu menyusukan anaknya selama 2 tahun. Dan lihatlah bagaimana kajian saintifik membawa kepada kebenaran dan kebaikan yang dibawa Kalam Allah ini,ini menunjukkan kepada kita Al-Quran mendahului penemuan saintifik sejak 1400 tahun berabat yang lalu.

Menyusu bayi juga baik untuk ibu, antaranya ialah:

akan merembeskan sejenis oksitosin dimana hormon tersebut membantu mengecutkan rahim dan mengembalikan rahim ke bentuk asal. Ia juga membantu mengurangkan berat badan sehingga 500 atau lebih kalori sehari dengan aktiviti tersebut. Ia juga mengurangkan risiko terkena kanser payudara, pre-monopouse, kanser ovari dan osteoporosis. Selain itu, faedahnya adalah seperti berikut:
Jika mampu memberi susu ibu kepada bayi secara natural, ianya lebih mudah. Tidak perlu untuk membasuh botol-botol susu dan ianya boleh diberikan dimana-mana dan bila-bila masa.
Susu ibu dijadikan Allah khas untuk keperluan bayi dengan jumlah dan faedah yang sangat mencukupi. Ia mengandungi kuantiti yang paling tepat seperti nutrient, protein, lemak dan karbohidrat untuk bayi.
Tiada susu yang setanding susu ibu untuk diberikan kepada bayi. Jika penyusuan dilakukan secara natural, ia mampu mengeratkan hubungan antara ibu dan anak. Ia merupakan sentuhan kulit dan rangsangan tersebut turut dirasai bayi.

Tips Untuk Ibu Yang Bersalin



susu ibu

Penulis faham ada sesetengah ibu yang sibuk dengan urusan kerja sehingga tiada masa untuk menyusukan bayi.Jadi kepada ibu yang sibuk dengan urusan kerja boleh la ikut cara seperti di bawah ini, ibu-ibu boleh beli pam di supermarket tak salah penulis dalam RM200-300 ringgit, lepas tu beli botol-botol dalam kantiti yang banyak..

Setiap malam sebelum tidur, ibu-ibu boleh mengepam susu di dalam botol dan selepas itu simpan di dalam peti sejuk di suhu beku..Bila nak gunakan, boleh amik botol susu yang sudah dibeku tu dengan mencairkan susu tersebut, caranya sangat mudah..

Panaskan air masak, letakan botol susu tadi di dalam cawan atau apa-apa sahaja bekas dan selepas itu isikan dengan air panas dan tunggu sampai susu tu cair..

Di dalam Islam ada menyatakan bahawa besar pahalanya seorang ibu yang menyusukan anaknya. Ia menyebut bahawa demi kesihatan anak, ibu hendaklah menyusukan anak dengan susu ibu.

Sejajar dengan firman Allah di dalam Al-Quran Surah Al-Bakarah Ayat 233 yang bermaksud:
“Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh, iaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan”

Imam Syafie berkata, “Sihat atau tidak anak itu bergantung sama ada anak disusui ibu atau tidak walaupun sekali susuan”

Jadi bagi anda yang ingin meningkatkan kualiti juga kuantiti susu ibu, boleh la amalkan pengambilan "SET PENYUSUAN ASAS SHAKLEE" 

Ramai yang telah berjaya untuk meningkatkan kualiti dan kuantiti susu ibu mereka, anda bagaimana?

hubungi sy un tuk sebarang pertanyaan
Puan darna
018-3948582
SID 947221

Sumber: Harian Islam

Isnin, 27 Mei 2013

SET BERPANTANG (40 HARI) / PEMBEDAHAN



Bagi Ibu-ibu yang berpantang terdapat banyak persoalan dibenak fikirannya apabila memikirkan tentang set berpantang yang mana harus digunakan.

Antaranya ialah

1. Adakah ia selamat uuntuk penyusuan?

2. Adakah ia bagus untuk atasi pemulihan kesihatan ibu yang baru melahirkan?

3. Berapa kos yang perlu dibayar?

4. Sejauh mana kebaikan mengamalkan produk tersebut?


Apakah sebenarnya perbezaan mengamalkan jamu atau vitamin semasa dalam pantang?

Berbeza dengan vitamin. Badan kita sangat mudah mengenali vitamin. Pengambilan vitamin membuatkan badan kita menerima dengan cepat serta pengambilan air yang mencukupi akan menyebabkan penyerapan berlaku dengan sangat baik.

Ibu di dalam pantang di galakkan mendapat makanan yang kaya dengan khasiat folik asid, zat besi, zink dan bebera vitamin lain supaya cepat pulih dari sakit melahirkan. Selain itu vitamin juga sangat perlu agar ibu itu tidak mudah mendapat meroyan dikala ia berada dalam pantang.

Bagi ibu yang hendak menyusukan bayi dengan susuibu sepenuhnya, disarankan agar ibu itu tidak mengambil apa-apa jamu kerana dikhuatiri ia akan memberi kesan yang tidak elok untuk hati bayi dan mempunyai risiko bayi mendapat sakit demam kuning atau nama popular disebut jaundice.

Ibu yang dalam pantang hanya memerlukan multivitamin yang lengkap dengan zat besi kerana zat besi diperlukan untuk pembinaan sel darah merah ditambah ibu banyak kehilangan darah semasa haid dan nifas. B complex dan vitamin C penting dalam membantu si ibu mendapat khasiat secukupnya dan mampu mengawal sebarang bentuk tekanan serta vitamin ini membantu mengelakkan si ibu mendapat risiko meroyan.

Manakala zinc sangat perlu untuk aturan 100 jenis enzim dalam tubuh. Ia juga membantu mempercepatkan proses pembaikan luka luar dan dalam. Tidak kurang juga keperluan kalsium sangat dititikberatkan kerana ibu yang menyusu memerlukan tambahan kalsium dari wanita biasa kerana ia akan disalurkan kepada bayi untuk perkembangan dan pembesaran si anak.


---------------------------------------------

Vitamin mana yang sesuai untuk ibu yang berpantang ?

  • Vitalea with iron formula

Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.
  • B complex

Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.
  • Vitamin C 500mg sustained release

Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
  • Zinc

Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Puan Darna
018-3948582
SID 947221

Jumaat, 24 Mei 2013

♥ SET KESUBURAN DENGAN SHAKLEE / SET BAJET ♥ ANDA BOLEH MENGAMBIL GLA COMPLEX DAN ALFALFA COMPLEX SEBAGAI USAHA UNTUK MENYUBURKAN JUGA MERAWAT MASALAH DALAMAN ANDA ♥



SET KESUBURAN (BAJET KECIL)
1) ALFALFA
18 KHASIAT ALFALFA
1. Mencuci hati, darah dan usus.
2. Mengelakkan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi kelegaan semasa haid untuk wanita.
5. Merawat arthitis.
6. Bagus untuk elergi dan ekzema.
7. Merawat athma.
8. Bertindak seperti kacip fatimah kepada isteri.
9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor.
10. Melawan tumor: alkalikan badan dengan itu membaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
11. Merawat masalah keputihan pada wanita.
12. Menyingkirkan lemak dan kolestrol.
13. Memulihkan urat selepas bersalin.
14. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
15. Meningkatkan stamina seorang suami.
16. Melegakan sembelit.
17. Membuang angin dalam badan.
18. MAMA Milk booster

2) GLA COMPLEX

22 KELEBIHAN GLA COMPLEX SHAKLEE untuk anda!

1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
2. Membantu meningkatkan kesuburan
3. Melegakan PMS (sindrom pra-haid/senggugut)
4. Membantu dalam menangani menopus
5. Menguatkan kuku dan rambut
6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
7. Membantu menangai ekzema
8. Melegakan simptom akibat artritis rheumatoid
9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
10. Menguatkan imuniti tubuh
11. Memperlahankan proses penuaan
12. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
13. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
14. Mengawal kolesterol
15. Untuk fungsi saraf
16. Membaiki sel rosak
17. Membina sel baru
18. Melembapkan kulit
19. Mencegah asma
20. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
21. Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan
22. Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol


Atau anda juga boleh mengambil set yang ini (lihat gambat di bawah)




ESP DAN JUGA KEISTIMEWAANNYA


GLA SHAKLEE untuk Period Tidak Teratur


Masalah period tidak teratur adalah satu masalah yang biasa dialami oleh kebanyakkan kaum wanita.Apakah punca-punca menyebabkan period kita menjadi tidak teratur?.
 
  Antara punca-punca period tidak teratur antaranya ialah:-
 
 STRESS: Stress dalam bentuk fizikal dan mental boleh mempengaruhi hormon anda dan seterusnya haid kita. Bila kita dalam keadaan tertekan badan akan mengeluarkan hormon stress yang boleh menganggu ovulasi dan seterusnya memberhentikan haid kita

.MASALAH KESIHATAN: Sakit yang memerlukan rawatan intensif boleh memberikan tekanan fizikal terhadap badan dan seterusnya menganggu kedatangan haid kita.

UBAT-UBATAN:Haid mungkin akan terganggu jika mengambil ubat-ubatan tradisional seperti jamu atau sebagainya.

BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN: 
Hormon prolaktin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid anda lewat berbulan-bulan lamanya. Sekiranya anda merasa seperti susu keluar dari puting payudara atau pening kepala,Jumpa doktor kerana kemungkinan besar anda mengalami masalah hyperprolatinemia. 
 
BREASTFEEDING: 
Sekiranya anda menyusu badan terutamanya secara eksklusif, haid anda mungkin tidak akan datang sehingga berbulan-bulan. 
 
TIROID:
Rasa panas,berdebar dan kekurangan berat badan secara mendadak mungkin merupakan tanda yang anda mengidap penyakit tiroid. Jangan berlengah sekiranya ia disertai dengan haid yang sedikit atau tiada langsung.

GEMUK:
Berlebihan lemak dalam badan boleh memberikan ketidak-seimbangan hormon kerana ia menjadi tempat simpanan hormon estrogen. Berlebihan hormon estrogen akan menyebabkan haid anda terganggu seterusnya lewat haid. Cuba kurangkan 10% dari berat anda sekarang dan kemungkinan besar kitaran haid anda kembali seperti biasa.

TERLALU KURUS:
Tidak cukup lemak dalam badan juga boleh memberikan masalah terhadapi haid anda. Ini kerap terjadi kepada mereka yang terlalu banyak senaman seperti atlit dan penari balet. Mendapatkan kembali berat badan yang sepatutnya dengan secara automatik akan mengembalikan haid anda semula.
 
UBAT PERANCANG:
Sekiranya anda baru-baru ini mengambil hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon, ia menyebabkan haid lewat datang. Alat pencegah hamil berhormon menghalang ovulasi terjadi seterusnya kedatangan haid.


Tahukah korang GLA COMPLEX SHAKLEE dapat membantu anda mengatasi masalah Period tidak teratur?
 
  GLA COMPLEX SHAKLEE (Gamma Lenolic Acid) 
Secara amnya,badan boleh membina GLA nya sendiri dengan menukarkan asid linoleik yang didapati secara semulajadi dalam minyak sayuran tetapi faktor-faktor seperti tekanan, penuaan, penyakit dan pengambilan alkohol boleh mengganggu proses penukaran tersebut.

Oleh sebab itu GLA disyorkan bagi memastikan badan mempunyai bekalan binaan yang mencukupi untuk PROSTAGLANDIN. Apa itu PROSTAGLANDIN ? Ia adalah bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal.

KANDUNGAN GLA COMPLEX SHAKLEE ?
  • Minyak Evening 
  • Primrose
  • Blackcurrent
  • Borage - Minyak tertinggi 2 kali ganda dari primrose dan 50 peratus lebih tinggi dari blackcurrent 
  • Vitamin E yang mengandungi minyak bunga matahari yang bertindak sebagai Omega 6
  • Shaklee Guard 0 sistem antioksidan semulajadi Shaklee untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya.
 
KEBAIKAN GLA COMPLEX SHAKLEE:-
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan 
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) 
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

Tips Tingkatkan Kesuburan Dengan Shaklee


Makanan yang seimbang dan berkhasiat adalah sangat penting untuk sihat dan subur. Kurangkan makanan karbohidrat , gula dan manisan. Jauhkan fast, processed, dan preserved foods. Kurangkan perisa dan pemanis. Makan yang fresh , banyakkan sayur hijau, ulam dan buah-buahan. Makan lebih ikan sebagai sumber perotin, bijiran seperti almond.



TIPS MENINGKATKAN KESUBURAN

Air - Sangat penting bagi kesihatan badan dan kesuburan seseorang. Sebaiknya minum air mineral atau air yang ditapis. Dicadangkan minum 8 liter air dalam sehari semalam.

Sayur Sawi - mengadungi banyak vitamin2, zat besi/iron dan antioxidant yang penting bagi kesihatan dan kesuburan. Folic penting untuk penetasan telor yang baik kualiti, mencegah kecacatan bayi serta mengurangkan risiko gugur.

Sayur2 berwarna kuning, orange dan merah mengadungi banyak vitamin2 dan antioxidant untuk mencegah penyakit dan meningkatkan kesuburan.

Kobis, Karrot, Brokoli, kacang hijau, keledek merah - mengadungi banyak zat dan khasiat yang bolih membetulkan kitaran haid, meimbangkan hormon subur dan seterusnya meningkatan kesuburan.

Papaya, jambu batu, buah naga, semangka buah limau nipis/kasturi kaya dalam kandungan vitamin2 khususnya vitamin C yang penting untuk kesihatan dan kesuburan



SUMBER LAIN YANG BAGUS UNTUK KESUBURAN

Tea is an excellent fertility booster. I’m talking about green tea and orange pekoe (regular). Tea contains a nice level of antioxidants which aids in promoting a healthy immune system. Research within the past decade shows that women who drink tea on a regular basis increase their chance of conception. I truly believe this – as each time I’ve become pregnant I am drinking a lot of decafe regular ice tea.
Vitamin B6 and folic acid are both needed to insure a healthy pregnancy. Leafy green vegetables, nuts and whole grains contain both of these B vitamins. B6 helps to regulate the reproductive hormones
and folic acid helps to prevent a folic acid deficiency which can cause some of the neuro-tube defects in the baby.
Vitamin C boosts the immune system and helps to aid in a healthy conception. Fruits contain vitamin C and it benefits both men and women’s fertility.
Water is the most important fertility food to consume. Water is needed to grow a healthy baby and to help maintain a normal pregnancy. Water makes up 75% of our bodies and is essential in a healthy pregnancy.
Calcium – Foods high in calcium helps to make strong bones and is especially important during pregnancy. Best to be in practice of eating foods high in calcium while trying to conceive. Dairy products – eggs – certain fish like salmon and tuna.
Tips dipetik dari blog Dr Hamid Arshad.







set kesuburan shaklee untuk wanita mengandungi vitalea, B Complex, Vita-C, alfalfa dan GLA Complex
manakala untuk lelaki mengandungi Vita Lea, B complex, Vita C dan Zinc Complex.


Mari lihat apa fungsi-fungsi vitamin-vitamin ini:


Vitalea: merupakan multivitamin yang mengandungi kesemua vitamin lengkap yang akan melengkapkan mana-mana lompong dalam badan kita. Bila semua nutrien diperolehi maka sel-sel juga dapat berfungsi dengan baik.


B complex: B complex merupakan vitamin yang sangat penting terutamanya semasa merancang kehamilan dan apabila sudah hamil. Ini kerana ia mengandungi asid folik yanag sangat penting untu kesihatan bayi dalam kandungan iaitu untuk mengelakkan kecacatan "spina bifida" iaitu satu kecacatan tulang belakang yang akan terjadi bila ibu kekurangan asid folik.


Vitamin C: Dengan fungsinya yang membaik pulih sel-sel dan pembinaan sel-sel.


Alfalfa: Sangat bagus untuk keintiman, akan mengurangkan masalah keputihan bagi wanita. Keputihan yang keterlaluan juga akan mengganggu kesuburan.


GLA Complex: Sangat bagus untuk kesuburan kerana ianya membetulkan hormon yang tidak stabil. Jika hormon tidak stabil maka agak susah untuk kita merancang kehamilan. Ianya juga menyediakan satu keadaan yang memudahkan pelekatan sperma dengan ovum.


Zink: Membantu menguatkan sperma dan meningkatkan sperm count.

Warna Urin & vitamin Shaklee


Ramai yang mengadu bahwa warna urine berubah apabila mengambil vitamin Shaklee, terutama yang mengandungi B-Complex.

Sebenarnya adalah sangat normal apabila mengambil supplement yang mengandungi vitamin B, warna urin akan berubah menjadi kuning cerah. (Urin biasa berwarna kuning pucat). Ini adalah kerana vitamin B merupakan vitamin larut air, dan Riboflavin yang tidak diserap, disingkirkan melalui air kencing dan memberi warna kuning cerah kepada urin.
Namun, adalah bagus untuk mengenal warna kencing dan simptom yang datang bersamanya:
KUNING PUCAT - warna urin normal
KUNING CERAH – warna urin akibat pengambilan vitamin B complex
KUNING GELAP – dehidrasi atau akiibat pengambilan vitamin B complex
KECOKLATAN - pengambilan ubat-ubatan atau mempunyai masalah dengan organ hati
OREN - dehidrasi atau kesan pengambilan Carotomax
KERUH - jangkitan saluran kencing/kencing kotor (UTI)
KEMERAH-MERAHAN – jangkitan pada buah pinggang atau penyakit berkaitan
KEBIRU-BIRUAN – kesan pengambilan ubat-ubatan atau sejenis penyakit yang dinamakan Blue Diaper Syndrome
Sekiranya warna urin adalah kuning cerah, maka tidak ada apa yang perlu dirisaukan. Sebaliknya jika kuning yang gelap, ia menandakan tubuh menghadapi kekurangan air (dehidrasi) dan perlu minum lebih banyak air.
Ia merupakan satu petanda bagus iaitu tubuh kita bertindakbalas dengan baik terhadap vitamin B tersebut.
Namun sekiranya warna tersebut bertukar menjadi pelik (rujuk di atas), sila lah berjumpa doktor dengan kadar segera.

Shaklee Dan Psorisis




Definasi
Psoriasis adalah keadaan kulit yang tidak normal dimana kulit penghidap menebal lebih cepat dari kulit yang normal. Ia adalah keadaan kulit yang tidak berjangkit. Kawasan yang biasa dihidapi adalah kulit kepala, lutut dan siku tetapi boleh juga menjangkiti pada bahagian badan lain termasuk kuku dan tulang.

Tanda-tanda
Ianya berlainan bagi setiap orang dan termasuklah :
• Keguguran sisik pada kulit
• Tompok-tompok merah pada kulit kepala, siku, lutut dan bahagian lain badan.
• Gatal tetapi pada tahap yang berbeza-beza

Jenis-jenis psoriasis
• Paling lazim adalah psoriasis yang bertompok
• Dikalangan kanak-kanak biasanya terdapat guttate psoriasis.
• Jenis teruk yang memerlukan rawatan dihospital dipanggil erythrodermic psoriasis
• Lampin psoriasis
• Pustular psoriasis- adalah bentuk psoriasis yang sangat teruk dimana ia boleh menimbulkan kesakitan.

Komplikasi
Psoriasis boleh menyebabkan arthritis yang dikenali sebagai arthritis psoriatik. Gejala adalah sakit atau bengkak pada sendi. Sendi yang biasanya terlibat adalah:
• Sendi hujung pada jari tangan atau kaki
• Bahagian belakang, pergelangan tangan, lutut atau pergelangan kaki

Rawatan (Bergantung kepada lokasi dan keterukan kulit terlibat)
Krim dan ubatan yang boleh melegakan. Pelembab
• Ia adalah penting untuk menjaga kulit supaya lembap sepanjang masa. Anda seharusnya :
o Menggunakan pengganti sabun contohnya krim akueus atau salap pelembap
o Menggunakan sarung tangan
o Memotong pendek kuku jari tangan dan kaki untuk mengelakkan daripada menggaru supaya kulit tidak rosak

Ubatan dan krim
• Doktor akan memberi ubatan seperti :
o Krim yang berasaskan coal tar ( arang), kortison dan lain-lain jenis pelembap .
o Methotrexate, Neotigason, Cyclosporine and Calcipatriol
o Cahaya ultraviolet dan fototerapi PUVA

Dimana untuk mendapat rawatan?
Pergi ke klinik kesihatan yang berdekatan dan berjumpa kepada doktor anda. Doktor anda akan menilai keadaan anda dan mulakan rawatan yang sesuai. Jika diperlukan anda akan dirujuk kepada pakar kulit bergantung kepada betapa teruk penyakit anda

Perkara perlu diingati Psoriasis bukan penyakit berjangkit. Ianya tidak boleh sembuh tetapi rawatan jangka panjang boleh mengawal masalah ini.

------------------------
cadangan supliment SHAKLEE BAGI PESAKIT PSORISIS:

NUTRIFERON: sebagai IMMUNE BOOSTER (ambil setiap hari)
BCOMPLEX: mengawal stress. kerana tompokan psorisis akan lebih cepat merebak jika stress.
GLA : menstabilkan hormon dalam badan
VITAMIN C: supaya kulit tidak menggelupas
collagen powder: melembapkan, dan menolong sel - sel semakin baik
ESP : protein untuk pembentukan sel kulit baru

[luaran]
herbal blend: sebagai lotion untuk melebapkan kulit

♥ RAWAT MASALAH RESDUNG, ALERGI, EKZEMA DAN ASTHMA ANDA DENGAN SHAKLEE ♥


Assalamualaikum dan selamat pagi jumaat buat semua pengunjung blog ibu Arif..
Ok pagi ni ibu nak kongsi lagi set untuk merawat masalah resdung, alergi,ekzema dan juga asthma.
Insyaallah dengan izin ALLAH dan berkat usaha anda untuk pulih dr masalah ini, anda akan sembuh!

Sungguh tidak selesa jika kita kerap bersin apabila cuaca terlalu sejuk, terlalu panas dan berhabuk.
Bagi anda yg bermasalah boleh mengambil 3 produk shaklee sebagai ikhtiar.

  1. Alfalfa -   detoksifikasi
  2. B complex - mengurangkan wheezing dan simptom asma
  3. Vita C - antioksidan,menentang irritasi akibat pernafasan,meminimakan kesan histamine                                                   (bahan keradangan dihasilkan oleh sel sbgai respon kpd debunga)
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

P/S: Nikmati kehidupan yang sihat dan bagi wanita tingkatkan KESUBURAN anda!

TIPS MENGATASI MASALAH SENGGUGUT






7 Tips Atasi PMS/ Senggugut/ ‘Period Pain’

1. Perbanyakkan pengambilan makanan berkalsium tinggi. Kalsium mampu mencegah ketegangan dan menstabilkan cecair dlm tubuh. Susu, tempe dan kacang adalah makanan yang berkalsium tinggi.
2. Amalkan pemgambilan vitamin C dos tinggi / buah-buahan yg bervitamin C seperti buah limau. Untuk dapatkan nilai vitamin C yg secukupnya, kita perlu makan 7 biji buah limau.

3. Amalkan pengambilan makanan tambahan yg mengandungi vitamin B6 dan vitamin Euntuk mencegah ketegangan pada perut.

4. Kurangkan pengambilan garam kerana ia dapat mengurangkan pengumpulan air berlebihan dalam tubuh.

5. Kurangkan makanan yg bertepung, kafein dan bercoklat.

6. Makanlah makanan yg berserat tinggi.

7. Bagi individu yang berhadapan dgn masalah anemia (kurang darah), sebaiknya mengamalkan pengambilan makanan tambahan atau makanan yg tinggi khasiat zat besinya.


"SELAIN ITU ANDA DINASIHATKAN MENGAMAL POTONGAN AYAT QURAN DIATAS"

Vitamin Shaklee Dari sumber Alam semula Jadi


Assalamualaikum dan salam sejahtera... Selamat berhujung minggu juga buat semua.... marilah kita menjaga kesihatan kita dengan mengambil supliment yang betul...

Perbezaan shaklee dan ubat-ubatan lain, shaklee dari sumber semula jadi manakala kebanyakkan ubat-ubatan di luar sana dicampur dengan pelbagai bahan kimia....

Anda boleh pilih produk yang anda inginkan antaranya seperti:-


  • set tingkatkan susu ibu

  • set kesuburan suami dan isteri



  • set resdung/asthma/alergi dan ekzema

Dan banyak lagi yang anada boleh dapat dari shaklee....

Anda berhak untuk membuat pilihan yang bujak supaya anda dan keluarga terus sihat dengan izin ALLAH yang m aha ESA!

<< MEN'S VITAL HEALTH SET >>






Lelaki juga tidak terkecuali menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi.

Ada diantara mereka mengalami perubahan hormon seawal 30 tahun yang membawa kepada mereka masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti:

- Mati Pucuk
- Pembesaran Prostat
- Kelesuan
- Kurang tenaga dan stamina

Set Men's Vital Health membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki.

Kebaikan:

- Memelihara kesihatan prostat
- Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
- Memelihara jantung yang sihat
- Membantu mengekalkan tekanan darah normal
- Mengawal tahap kolestrol yang sihat.

* Produk ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Adakah anda mengambil Vita E yg cukup?




Untuk 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas.

1kg biji gandum
500ml minyak safflower
8 kg bayam
500gm badam

----------------------------------
FUNGSI VITA E

-Melindungi jantung, melindungi sel darah merah , meningkatkan koleterol HDL , mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri .

-Mempertingkat kemampuan reproduktif, kajian mendapati lelaki yg mengambil 600-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

-Anti penuaan, mengurangkan kedut dan garis halus, parut, akne.

-Anti oksidan yang kuat,pengambilan hingga 1200IU sehari untuk anti oksidan yg kuat dan berkesan melawan kanser, mengukuhkan sistem imun,menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor.

-Kelestarian tenaga, membekal oksigen yg lebih, memperbaiki arthritis, meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, memperbaiki parut, bengkak dan ulser kulit.

26 Kelebihan Omega Guard Shaklee Untuk Semua Orang


Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.
Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.
Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.
Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.


SUMBER OMEGA 3


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair
sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari
ketumpatan minyak hati ikan.
4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3
semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal
berteknologi terkini
7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask
omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,
merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout
Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


RAWAT EKZEMA DENGAN PRODUK SHAKLEE

Masalah ekzema memang tidak asing lagi bagi kebanyakkan daripada kita. Masalah ekzema ini bukan sahaja terjadi di kalangan kanak-kanak dan bayi malahan orang dewasa juga. Ekzema akan menyebabkan badan menjadi gatal-gatal dan apabila sentiasa digaru akan meninggalkan parut.

Apa itu Ekzema?
Ekzema merupakan suatu gangguan kulit yang sering berlaku kepada kanak-kanak dan orang dewasa. Dermatitis Atopik atau Ekzema adalah satu keradangan kulit yang kering dan berasa gatal. Keadaan kulit ini muncul pada siapa pun dari bayi kepada orang tua. Kebiasaannya bagi penghidap ekzema , doktor akan memberi sejenis ubat sapu yang mengandungi steroid yang tinggi. Tetapi jika menggunakannya dalam jangka masa yang lama, adalah tidak baik.

Faktor-faktor ekzema menjadi semakin teruk:
Perubahan suhu bilik secara tiba-tiba, senaman yang teruk dan cuaca yang panas dan lembap.
Sentuhan dengan rumput atau pasir.  Pakaian sintetik (sebagai contoh nilon) atau sakhlat.
Kanak-kanak seharusnya memakai pakaian kain kapas atau pakaian dengan peratusan kandungan kapas yang tinggi. Perasaan susah hati yang beremosi.

Penggunaan sabun berubat, mandi buih, air panas (yang cenderung membuang minyak semula jadi daripada kulit) secara sering. Gunakan sabun yang sederhana atau pengganti sabun seperti salap yang mengemulsi.

Suhu air mandi seharusnya sejuk.
Gunakan bahan cuci yang sederhana untuk membasuh dan membilas pakaian sebersih-bersihnya semasa cucian.

Asap rokok. Di dalam bilik yang tertutup, asap dan wasap akan merengsakan kulit. Adalah baik untuk melarang merokok di dalam rumah.

Bulu anjing dan kucing. Semua binatang peliharaan yang berbulu akan menjadikan ekzema lebih teruk. Elakkan daripada memelihara kucing dan anjing di dalam rumah. Begitu juga dengan alat-alat permainan yang berbulu dan permaidani.

Makanan yang merengsakan dan air liur. Jus asidik dalam buah-buahan sitrus. Sebagai contoh buah oren dan sayur-sayuran seperti tomato boleh menyebabkan ekzema di sekeliling mulut. Ini selalu menjadi lebih teruk dengan jilatan bibir dan lelehan air liur. Adalah berkesan sekiranya anda menyapu satu halangan pelindung vaselin di sekeliling mulut, 2 hingga 3 kali sehari dan sebelum makan.Masalah ekzema ini tiada sebarang ubat khas untuk menyembuhkannya. Namun begitu, keadaan ini boleh dikawal dengan pemberian supplement yang sesuai bagi mengelakkan jangkitan itu semakin teruk. 

Shaklee mempunyai Set Rawatan Ekzema yang terdiri daripada:

1. Herbal Blend

Herbal Blend ini fungsinya adalah untuk melegakan gatal dan pedih-pedih akibat luka ekzema. Bila pakai disapu dengan Herbal Blend, kulit akan rasa sejuk, jadi gatal dan pedih akan beransur hilang.

2. Vitamin E

Vitamin E terkenal dengan khasiatnya yang bagus untuk kulit. Ianya berfungsi melicinkan kulit dan merawat kulit yang rosak akibat eczema. Ia juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Yang bagusnya Vitamin E Shaklee ini, ia mengandungi ekstrak biji anggur. Ekstrak biji anggur ini lah yang membuatkan kesan pemulihan kulit-kulit yang rosak itu berlaku lebih cepat. Vitamin E ini juga mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria. Jadi tak perlu risau apa-apa, dia ala-ala ubat sapu kat luka. Dia memang formulated untuk memperbaiki sel kulit supaya luka sembuh, dan juga meningkatkan immune sistem yang bertindak melawan ekzema

3. ESP

ESP ini fungsinya adalah sangat penting kerana ESP membantu menghasilkan sel kulit yang sihat. Bila ekzema melanda, sel kulit akan rosak. Jadi ESP membantu mempercepatkan penghasilan sel kulit yang cantik.

4. Omega Guard

Omega Guard ini adalah untuk memastikan kulit kekal lembap. Sepertimana yang kita tau, pengidap ekzema mempunyai kulit yang sangat sensitif. Kulit tak boleh kering, kerana ia akan menyebabkan rasa gatal dan pengidap akan mula menggaru. Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.
ESP dan Omega Guard ini diperlukan bagi mengelakkan ekzema itu terus merebak dan mengjangkiti tempat-tempat lain yg belum dijangkiti. Kedua- dua produk ini merawat kulit dari dalam.
Ayuh kita lihat beberapa testimoni daripada ibu-ibu yang menggunakan Set Ekzema Shaklee, yang gembira dan berpuas hati dengan hasil yang diperolehi setelah menggunakan produk yang dicadangkan secara konsisten.

Testimoni 1

Testimoni 2




Bahayanya Keputihan Dan Rawat Dengan Makan Alfalfa Complex

Salam buat semua pengunjung...
Sebelum itu mari kita baca dulu apa itu keputihan....

Apakah itu keputihan?
Di kalangan pakar perubatan, keputihan dikenali dengan istilah Leucorrhoe atau Fluor Albus. keputihan sebenarnya adalah cairan yang keluar dari vagina. keputihan ada dua jenis iaitu normal dan abnormal yang sudah menjadi penyakit. kamu perlu prihatin dengan jenis keputihan kedua ini.

Keputihan normal
Dalam keadaan normal, cairan yang keluar adalah bening, tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran tingkat kesuburan si gadis. Sekiranya cairan putih bening ini sepanjang 20cm, ini menandakan yang kamu sangat subur. Cairan ini juga dikenali dengan nama cairan ovulasi.

Keputihan abnormal
Berupa cairan seperti susu, cairan yang likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang seperti gumpalan keju yang boleh menimbulkan rasa gatal. Sekiranya agak parah, cairan ini boleh berwarna keabuan sehingga kehijauan dan berbau hanyir serta busuk.

Punca keputihan abnormal
Ada beberapa sebab berlakunya keputihan abnormal. ingin tahu apakah dia?Antaranya ialah:
1. Kamu terlalu penat.
2. Berada dalam situasi yang sangat tertekan.
3. Jangkitan.

Ketahui pula jenis jangkitan
Sekiranya kamu merasakan keputihan abnormal kamu berlaku kerana jangkitan, cepat kenal pasti jenis jangkitannya agar lebih mudah untuk kamu mencari penawarnya.

1. Kurap Candidas atau Monilia
Warna putih susu, likat, berbau yang agak kuat dan vagina menjadi gatal.

2. Parasit Trichomonas Vaginalis
Cairan keputihan akibat parasit kental, berbuih, berwarna kuning atau kehijauan dengan bau hanyir.

3. Bakteria Gardnella
Boleh membuatkan vagina rasa gatal dan sangat terganggu. warna cairannya adalah keabuan, berair, berbuih dan berbau hanyir.

4. Virus
Keputihan akibat infeksi virus juga sering ditimbulkan akibat penyakit kelamin seperti Condyloma, herpes, HIV / AIDS.

5. Benda asing
Hal yang satu ini kita sering abaikan, namun sebenarnya ia sangat penting. Benda-benda yang tidak sengaja masuk ke dalam vagina seperti rambut ataupun benang dari seluar dalam.

Jadi Sebagai jalan penyelesaiannya anda amatlah digalakkan mengambil Alfalfa shaklee sebagai ikhtiar, insyaallah dapat membantu kerana Alfalfa bertin dak sebagai jentera yang mengaut dan membawa keluar lendir-lendir keputihan yang anda lalui.





Cegah sebelum parah!!!

Puan Darna
SID 947221
018-394 8582




Keistimewaan Vivix Shaklee











Di dalam badan kita terdapat 4 mekanisma utama yang membuatkan diri kita semakin tua. Ramuan Vivix membantu melambatkan penuaan dengan mengenal pasti 4 mekanisme ini dan mengusainya.





1. Kerosakkan DNA
Setiap hari, hampir 1 juta sel tubuh diserang dan merosakkan DNA. Setiap hari juga, sel kita di-copy namun serangan ini turut merosakkan data genetik dan menghasilkan 1 typo. Jadi, walaupun sel di-copy dari yg asal, terdapat 1 typo terjadi dan ini mengganggu fungsi sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular(sel) DNA.

2. Pengawalan Genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi(kemerosotan) umur pada tahap selullar.

Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular

3. Pengeluaran tenaga yg kian menurun oleh sel-sel
Mitochondria(penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yg kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.

Ramuan ViVix menggalakkan biogenesis(pembentukan baru) mitchondria untuk meningkatkantahap tenaga di dalam sel.

4. Penimbunan Protin AGE
Penimbunan protein AGE( advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol ( kandungan unik dalam anggur "muscadine") untuk melambatkan penbentukanprotein AGE.




Vivix adalah produk terbaru Shaklee:



Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Apakah fungsi dan kelebihan Vivix



1. Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal

2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas wine merah tapi Vivix ni HALAL ya. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal dari Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.” Mari kita lihat pula apa kata mereka yang telah mencuba vivix.

OmegaGuard™





Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Garlic




Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. *

Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.
 

Vivix™




Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bakal dipatenkan tidak lama lagi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.


jika anda berminat sila KLIK SINI

Collagen Powder




Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

CarotoMax




Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

• Memelihara kesihatan yang baik. *
• Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
pertumbuhan tisu. *
• Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
lendir. *

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyak

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Apa kata Mereka?

Get widget here

Popular Posts

link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...